Hyvää kevättä ystävät!

Korkin alkuvuosi sujui totutuissa merkeissä kärryajeluilla Siuntion mäkisissä maisemissa. Kevät antoi odottaa tuloaan yllättävän pitkään tänä vuonna joten pääsin ajamaan lumisilla teillä reippaita lenkkejä vielä maaliskuussa.

Maaliskuun loppupuolella Heidikin kävi kertaalleen läpiratsastamassa Korkin  ja Huhtikuussa treenattiin toisen kerran ennen harjun orisuoran esiintymistä. Orisuorassa Korkki esiintyi maastakäsin Kantolan Martin kanssa ja kyllä täytyy myöntää, että esittäjällä on suuri merkitys siinäkin osassa. Martti on supermies tässä hommassa! Heidi esitti askellajit mambo number fiven soidessa. Esteosuuteen meillä ei ollut esittäjää kun Vilma peruutti  mukaantulonsa. Onneksi estesatula oli mukana, sillä tallilla bongasin Maranellon omistajan Hannan ja hänen sisarentyttönsä Ilona Kurjosen. Pikaisen keskustelun jälkeen päätettiin, että Ilonahan sen Korkin esittääkin esteillä. Vannoin kautta kiven ja kannon, että muuta ei tarvitse tehdä kuin ohjata  kohti estettä ja pysyä kyydissä. Parin harjoitushypyn jälkeen parivaljakko esittikin ihan kiitettävästi esteosuuden. Aloitettiin metristä ja kerran nostettiin sarjaa eli 110 senttiin ja yli mentiin niin että hippulat vaan vinku.  Ilonan hymy venyi korviin asti esityksen jälkeen ja kommentti kuului.” Ihanan rohkea ja kapasiteetti ei lopu ainakaan kesken”.

Orisuoran jälkeen jäin miettimään sitä, että miksei Korkilla voisi kokeilla joitain kunnon esteluokkiakin. Sehän sai jo nelivuotis laatuarvostelussa huippuarviot esteistä vaikkei oltu harjoiteltu yhtään. Kainulaisen Jennikin kehoitti  meitä jo viime vuonna satsaamaan esteisiin. Enää puuttui vaan sopiva ja kokenut ratsastaja esteille. Parin puhelun jälkeen minulle soittikin Jessica Aminoff ja sovittiin koeratsastus. Jessica tykkäsi heti Korkista ja piti sitä riittävän kyvykkäänä ainakin suokkiluokkiin. Jessica on treenannut tämän jälkeen Korkilla kerran viikossa esteitä ja edistyminen on ollut nopeaa.  Nyt vain koitamme sovitella aikatauluja niin, että pääsisimme kisaamaan.Tulevaisuus näyttää mitä tästä yhteistyöstä tulee.

Korkin kesätyö metsäpirtissä on alkanut parisen viikkoa sitten. Kolme tammaa on siemennettynä tähän päivään mennessä ja kaksi odottelee asemalla sopivaa kiimaa. Sperma on todettu hyväksi eli toiveena olisi tiineet tammat; Tuppuran Tuikku, Eelin Elli ja Vinskin Vire.  Korkin kotiheilalla teräsmummojen kruunaamattomalla kuningattarella Telenalla on jo iän tuomia ongelmia, joten sen sen astuttaminen taitaa jäädä  vain haaveeksi.

Toukokuun puolessa välissä saatiin surullisia uutisia, sillä kevään ensimmäinen pikkukorkki oli kuollut varsomisen yhteydessä ja hieno emätammakin Leiskun Leimu oltiin lopetettu myös komplikaatioiden takia.
Toivottavasti kesän muuta varsomiset sujuvat ongelmitta.

Kesää, kisoja ja tammoja odotellessa!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>