Aika kiitää ja viikot vierii!

Nyt elellään jännittäviä aikoja monella tapaa. Korkin kisakausi on korkattuna esteillä ja edessä on vielä ensimmäiset koulukisat tälle kaudelle. Esteiltä saatiin heti kunnon näyttö Billnäsin ratsastukeskuksen 30 v juhla seurakisoista, joissa korkki ja jessica voittivat avoimen 110 luokan tuloksella 0-0. Onneksi mulla oli aurinkolasit silmillä sillä väkisinkin silmäkulma kastui kun katselin kunniakierrosta.  Korkki oli selvästi väsyneen oloinen jo verryttelyssä ja edellisen päivän ja viikon astutusreissut painoivat jaloissa. Mahtavaa tsemppausta taas Uljas Ruskeelta ja tietenkin Jessicalta täydellistä ratsastusta. Seuraavaksi kilpailtiinkin jo kansallisessa suomenhevosten 110cm Prix De Sh luokassa liedossa aivan kauhean märissä olosuhteissa. Kenttä näytti paikoin järveltä ja pohja oli muuttunut raskaaksi jatkuvan vesisateen takia. Tulos luokasta 0- 4 ja sijoitus 5. Täytyy olla tyytyväinen näin hyvään aloitukseen esteillä. Seuraavana tähtäämme Kemiön suokkiluokkaan joka kisataankin nurmella.

Koulukisat alkavatkin heti ypäjän kisaviikolla uusitulla suomenhevosten mestaruus Kûr ohjelamalla. Nyt hieman taustajoukkojakin jännittää, sillä koulutreenit ovat jääneet todella vähäisiksi tänä vuonna.  Sen sijaan Korkki on päässyt tosi miesten hommiin vähän väliä, sillä meiltähän lopahti kuivaheinät hieman liian aikaisin. Olen hakenut Korkin kanssa niitettyä tuoretta pelloilta ison kuorman harva se päivä. Se on kuulkaa niin, että silloin kun länget lyödään kaulaan ja lavakärryt perään niin Korkin silmät syttyvät ja se selvästikin ajattelee, että VIHDOINKIN jotain tuottavaa ja järkevää työtä. Pakko myöntää, että kyllä minullakin on hieman rinta rottingilla istuessani niissä kärryissä. Ihminen joka fanittaa näin paljon suomenhevosia ja haikaillee suomifilmien aikojen perään kuin allekirjoittanut tarvitsee tälläistä Uljas Ruskea terapiaa ;) .
Kisat tulkoon ja menköön ja nöyrillä mielin lähdetään uusiin koitoksiin.

Varsoja on syntynyt ja uusia on laitettu alulle. Astutettujen tammojen määrä on kivunnut tähän heinäkuun alkuun mennessä kahdeksaan ja pari tammaa vielä odottelee H hetkeä. Minulla on mahtava harrastus tuo suomenhevostensukujen tutkiminen ja aina uuden tammavarauksen tulessa käyn läpi kaiken tiedon minkä vaan löydän tamman suvusta. Siinä on mukavaa miettiä millaisia varsoja mahtaakaan ensi kesänä tulla. On vieteriä ja turoa ja vokkeria ja rallausta, juoksijaa, ratsua ja työtammaa. Yhteistä  lähes kaikille Korkin morsmaikkujen omistajille on se, että he haluavat tehdä itselleen varsan.
Toivon onnistuneita tiinehtymisiä ja jokaiselle sopivaa “sydäntenmurskaajaa” syntyväksi ensi kesänä.

Ai niin vielä ! Korkki on sitten oikea valtakunnan julkkis ja minäkin poseeraan sen kanssa kansikuvatyttönä hevosmaailma lehdessä. Hienoja kuvia hevosmaailmassa ja suomenehvonen lehdessä ja tarinaa Uljas ruskeasta, Niemenkylän kunkusta, siuntion reilu metristä, Korkki leijonansydämmestä. Kannattaa lukaista läpi jos näette kyseiset julkaisut.

Tuulta päin ystävät ja nähdään kisapaikoilla tai metsäpirtissä!

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>