Aika kiitää ja viikot vierii!

Nyt elellään jännittäviä aikoja monella tapaa. Korkin kisakausi on korkattuna esteillä ja edessä on vielä ensimmäiset koulukisat tälle kaudelle. Esteiltä saatiin heti kunnon näyttö Billnäsin ratsastukeskuksen 30 v juhla seurakisoista, joissa korkki ja jessica voittivat avoimen 110 luokan tuloksella 0-0. Onneksi mulla oli aurinkolasit silmillä sillä väkisinkin silmäkulma kastui kun katselin kunniakierrosta.  Korkki oli selvästi väsyneen oloinen jo verryttelyssä ja edellisen päivän ja viikon astutusreissut painoivat jaloissa. Mahtavaa tsemppausta taas Uljas Ruskeelta ja tietenkin Jessicalta täydellistä ratsastusta. Seuraavaksi kilpailtiinkin jo kansallisessa suomenhevosten 110cm Prix De Sh luokassa liedossa aivan kauhean märissä olosuhteissa. Kenttä näytti paikoin järveltä ja pohja oli muuttunut raskaaksi jatkuvan vesisateen takia. Tulos luokasta 0- 4 ja sijoitus 5. Täytyy olla tyytyväinen näin hyvään aloitukseen esteillä. Seuraavana tähtäämme Kemiön suokkiluokkaan joka kisataankin nurmella.

Koulukisat alkavatkin heti ypäjän kisaviikolla uusitulla suomenhevosten mestaruus Kûr ohjelamalla. Nyt hieman taustajoukkojakin jännittää, sillä koulutreenit ovat jääneet todella vähäisiksi tänä vuonna.  Sen sijaan Korkki on päässyt tosi miesten hommiin vähän väliä, sillä meiltähän lopahti kuivaheinät hieman liian aikaisin. Olen hakenut Korkin kanssa niitettyä tuoretta pelloilta ison kuorman harva se päivä. Se on kuulkaa niin, että silloin kun länget lyödään kaulaan ja lavakärryt perään niin Korkin silmät syttyvät ja se selvästikin ajattelee, että VIHDOINKIN jotain tuottavaa ja järkevää työtä. Pakko myöntää, että kyllä minullakin on hieman rinta rottingilla istuessani niissä kärryissä. Ihminen joka fanittaa näin paljon suomenhevosia ja haikaillee suomifilmien aikojen perään kuin allekirjoittanut tarvitsee tälläistä Uljas Ruskea terapiaa ;) .
Kisat tulkoon ja menköön ja nöyrillä mielin lähdetään uusiin koitoksiin.

Varsoja on syntynyt ja uusia on laitettu alulle. Astutettujen tammojen määrä on kivunnut tähän heinäkuun alkuun mennessä kahdeksaan ja pari tammaa vielä odottelee H hetkeä. Minulla on mahtava harrastus tuo suomenhevostensukujen tutkiminen ja aina uuden tammavarauksen tulessa käyn läpi kaiken tiedon minkä vaan löydän tamman suvusta. Siinä on mukavaa miettiä millaisia varsoja mahtaakaan ensi kesänä tulla. On vieteriä ja turoa ja vokkeria ja rallausta, juoksijaa, ratsua ja työtammaa. Yhteistä  lähes kaikille Korkin morsmaikkujen omistajille on se, että he haluavat tehdä itselleen varsan.
Toivon onnistuneita tiinehtymisiä ja jokaiselle sopivaa “sydäntenmurskaajaa” syntyväksi ensi kesänä.

Ai niin vielä ! Korkki on sitten oikea valtakunnan julkkis ja minäkin poseeraan sen kanssa kansikuvatyttönä hevosmaailma lehdessä. Hienoja kuvia hevosmaailmassa ja suomenehvonen lehdessä ja tarinaa Uljas ruskeasta, Niemenkylän kunkusta, siuntion reilu metristä, Korkki leijonansydämmestä. Kannattaa lukaista läpi jos näette kyseiset julkaisut.

Tuulta päin ystävät ja nähdään kisapaikoilla tai metsäpirtissä!

Posted in Yleinen | Leave a comment

Hyvää kevättä ystävät!

Korkin alkuvuosi sujui totutuissa merkeissä kärryajeluilla Siuntion mäkisissä maisemissa. Kevät antoi odottaa tuloaan yllättävän pitkään tänä vuonna joten pääsin ajamaan lumisilla teillä reippaita lenkkejä vielä maaliskuussa.

Maaliskuun loppupuolella Heidikin kävi kertaalleen läpiratsastamassa Korkin  ja Huhtikuussa treenattiin toisen kerran ennen harjun orisuoran esiintymistä. Orisuorassa Korkki esiintyi maastakäsin Kantolan Martin kanssa ja kyllä täytyy myöntää, että esittäjällä on suuri merkitys siinäkin osassa. Martti on supermies tässä hommassa! Heidi esitti askellajit mambo number fiven soidessa. Esteosuuteen meillä ei ollut esittäjää kun Vilma peruutti  mukaantulonsa. Onneksi estesatula oli mukana, sillä tallilla bongasin Maranellon omistajan Hannan ja hänen sisarentyttönsä Ilona Kurjosen. Pikaisen keskustelun jälkeen päätettiin, että Ilonahan sen Korkin esittääkin esteillä. Vannoin kautta kiven ja kannon, että muuta ei tarvitse tehdä kuin ohjata  kohti estettä ja pysyä kyydissä. Parin harjoitushypyn jälkeen parivaljakko esittikin ihan kiitettävästi esteosuuden. Aloitettiin metristä ja kerran nostettiin sarjaa eli 110 senttiin ja yli mentiin niin että hippulat vaan vinku.  Ilonan hymy venyi korviin asti esityksen jälkeen ja kommentti kuului.” Ihanan rohkea ja kapasiteetti ei lopu ainakaan kesken”.

Orisuoran jälkeen jäin miettimään sitä, että miksei Korkilla voisi kokeilla joitain kunnon esteluokkiakin. Sehän sai jo nelivuotis laatuarvostelussa huippuarviot esteistä vaikkei oltu harjoiteltu yhtään. Kainulaisen Jennikin kehoitti  meitä jo viime vuonna satsaamaan esteisiin. Enää puuttui vaan sopiva ja kokenut ratsastaja esteille. Parin puhelun jälkeen minulle soittikin Jessica Aminoff ja sovittiin koeratsastus. Jessica tykkäsi heti Korkista ja piti sitä riittävän kyvykkäänä ainakin suokkiluokkiin. Jessica on treenannut tämän jälkeen Korkilla kerran viikossa esteitä ja edistyminen on ollut nopeaa.  Nyt vain koitamme sovitella aikatauluja niin, että pääsisimme kisaamaan.Tulevaisuus näyttää mitä tästä yhteistyöstä tulee.

Korkin kesätyö metsäpirtissä on alkanut parisen viikkoa sitten. Kolme tammaa on siemennettynä tähän päivään mennessä ja kaksi odottelee asemalla sopivaa kiimaa. Sperma on todettu hyväksi eli toiveena olisi tiineet tammat; Tuppuran Tuikku, Eelin Elli ja Vinskin Vire.  Korkin kotiheilalla teräsmummojen kruunaamattomalla kuningattarella Telenalla on jo iän tuomia ongelmia, joten sen sen astuttaminen taitaa jäädä  vain haaveeksi.

Toukokuun puolessa välissä saatiin surullisia uutisia, sillä kevään ensimmäinen pikkukorkki oli kuollut varsomisen yhteydessä ja hieno emätammakin Leiskun Leimu oltiin lopetettu myös komplikaatioiden takia.
Toivottavasti kesän muuta varsomiset sujuvat ongelmitta.

Kesää, kisoja ja tammoja odotellessa!

Posted in Yleinen | Leave a comment

Hyvää alkanutta vuotta ystävät!

©Margit Tickeln

Aina vuoden vaihteessa mieleen hiipuu väkisinkin ajatus siitä, että miten ne varsat näin nopeasti vanhenevatkaan?  Tämä vuoden vaihde käänsi minun ystäväni Uljas Ruskea II:sen jo  kymmenvuotiaaksi. Sanotaan, että suomenhevonen on parhaimmillaan  kymmenvuotiaana. Minä en kuitenkaan uskalla enää toivoa  parempaa kuin mitä mennyt kausi Corleonen kanssa oli. Kaikki tämä  menestys ja hienot kisatulokset ovat tulleet kuin vaivihkaa toinen toisensa perään. Lempilauseeni ” Luottakaa Korkkiin ” on todella käynyt toteen monesti varsinkin viime kesänä. Suunpieleni kääntyvät hymyyn, kun ajattelen sitä salaista haavetta, joka minulla on ollut jo nuoresta tytöstä saakka. “Voi kunpa joskus se kuninkuus-seppele ripustettaisiin oman hevoseni kaulaan”. Korkki toi meille senkin – ei ihan kuninkuusraveista, mutta kuitenkin! Seppelettä juhlistamassa meillä kotona oli ihanan kirjava porukka, uusia ja vanhoja ystäviä hevosharrastuksen parista joka saralta. Mieltä lämmitti erityisesti se, että nuoremman polven hevosharrastajat kuuntelivat korva tarkkana vanhempien ravimiesten tarinoita. Melkein tekisi mieli lainata  vanhaa Nokialaista sanontaa: “Korkki connectin people” :)

Korkin syyskausi mestaruuksien jälkeen on sujunut hyvin. Olen pitänyt taas kiinni hiljaisesta lupauksestani sille, eli olemme toteuttaneet kolmen Koon ohjelmaa tunnollisesti: Korkki Kurvaillee Kärryillä Siuntion mäkisissä maisemissa.  Yli kolme kuukautta on mennyt ajellessa ja vain muutaman kerran naapurin Laura  tai Vilma ovat kiivenneet oriin selkään. Kauan odotettu lumi satoi vihdoin tammikuun puolella ja nyt olemme hiljalleen aloittaneet taas kovemmat harjoitukset. Akut on siis ladattuna sekä oriilla että omistajalla!

Posted in Yleinen | Leave a comment

www.oricorleone.com

Tervetuloa suomenhevosori Corleonen uusille sivuille osoitteeseen: http://www.oricorleone.com/

Lisäksi oriin kuulumisia kotoa ja maailmalta voit lukea tästä blogista. Eli osoite on http://www.oricorleone.com/blogi/

©Margit Ticklen

Posted in Yleinen | Tagged , | Leave a comment